Over Visspecialist Jaap Struik

Al sinds zijn 15e is Jaap actief bezig met vis. Eerst als 5e generatie palingvisser in dienst bij zijn vader Daan Struik. Toen de toekomst in de palingvisserij onzeker werd is besloten om een Visspeciaalzaak te openen in Werkendam. Daarna wordt ook een rijdende verkoopwagen geopend. Op de rijdende verkoopwagen rijdt Jaap.

Toen Jaap merkte dat hij liever voor zichzelf wilde werken heeft hij besloten om voor zichzelf met een rijdende verkoopwagen met groenten en fruit op de markt te gaan staan. Dit bleek toch niet zijn ding waardoor hij na een jaar weer rondrijdt met een verkoopwagen met vis, toen niet meer voor zijn vader maar voor zichzelf. Vanaf dat moment, in december 2012 is Visspecialist Jaap Struik ontstaan. Vanaf die tijd kunt u bij hem en zijn team terecht voor heerlijke en duurzame vis.

We zijn klein begonnen maar wel met de allerbeste kwaliteit die te krijgen is! Tot op de dag van vandaag leven en werken we naar de wijze les: Kwaliteit leveren is het uitsluiten van toeval’. Wij doen geen concessies op kwaliteit en leveren alleen de beste en gezondste producten. We kunnen onze creativiteit goed kwijt in ons diverse assortiment van kant-en-klare vismaaltijden tot zalmbonbons en van gebakken vis tot haring en dat is te zien!

Onze vis

In 2015 heeft het team van Visspecialist Jaap Struik meegedaan aan de verkiezing ‘Visspecialist van het jaar’. Ze hebben toen de tweede plaats behaald in de categorie ‘Ambulant’! Een hele prestatie voor het jongste team dat aan de wedstrijd mee deed. Ook doet het team al jaren mee aan de AD-Haringtest waarbij ze niet lager hebben gescoord dan een 8,5. In 2018 werd de haring door de klanten beoordeeld met een 9,6.

Al jaren voert Visspecialist Jaap Struik het label ‘Duurzame keuze’ voor vis die in het wild gevangen is door MSC gecertificeerde visserij en gekweekte vis waarbij de kwekerij ASC gecertificeerd is. U kunt deze vis herkennen aan de blauwe kaartjes in de toonbank.

Ook kunt u bij hen terecht als u bewust kiest voor gezond eten, er wordt namelijk steeds minder zout in de maaltijden en in de gerookte paling en zalm gebruikt. Het roken van vis doen ze zelf nog op ambachtelijke wijze. Ook zitten er zo min mogelijk schadelijke E-nummers en allergenen in de maaltijden.

Meer weten? Vraag naar ‘bewust eten’ bij onze wagen en het team staat je graag te woord! Ook voor bereidingsadviezen kun je terecht bij één van de medewerkers. Zij vertellen je graag hoe je jouw visje op de lekkerste manier klaar kunt maken. Je zult zien, vis bereiden is echt niet moeilijk!